onsdag 19 januari 2011

Att vända kappan efter vinden...

Tänkte bara kort kommentera historien om Lance. Min magkänsla säger faktiskt att han är den största bluffen någonsin...

Kan det vara så att hans comeback var planerad hela tiden? Finns det möjlighet att han kände att verkligheten (läs testerna) började komma ikapp honom, och därför tyckte att det var dags att göra ett uppehåll från tävlingscyklandet?

Men under den tiden han var "ledig" så passade han på att fylla kroppen med så mycket doping som kroppen klarar av, med vetskap om att inga dopingtester kommer att genomföras under den tiden. När comebacken sedan offentliggjordes så slutade han givetvis att dopa sig, och då givetvis med vetskap om att förmodligen kommer att bli den mest testade personen någonsin.

Och vad jag har läst och hört, så kan effekterna av dopning verka under flera år, även fast det inte ger några utslag i tester. Därför kunde han med noggrann (och empirisk) beräkning, vara som bäst igen i juli 2009. Detta efter att ben och lungor hade anpassat sig för den fysiska belastning som det är att cykla fort i tre veckor. Och han kanske kände att det gick att konkurrera med motståndet, med vetskap om att sporten förmodligen var renare än någonsin.

Finns det någon anledning till att han har vunnit Tour de France med så stora marginaler till cyklister som vid något tillfälle dopat sig?

1999: Alex Zülle 7'37" (Festina)
2000: Jan Ullrich 6'02" (Operacion Puerto)
2001: Jan Ullrich 6'44" (Operacion Puerto)
2002: Joseba Beloki 7'17" (Operacion Puerto)
2003: Jan Ullrich 1'01" (Operacion Puerto)
2004: Andreas Klöden 6'19" (friad pga bristfälligt bevis från "Frankfurtaffären")
2005: Ivan Basso 4'40" (Operacion Puerto)

Sedan kan man titta i resultatlistorna under dessa år, för att konstatera att merparten förr eller senare har åkt dit för doping.

Ni kan ha vilka åsikter som helst, vilket jag inte bryr mig om. Men detta var mina konspiratoriska teorier, personliga reflektioner och vilda spekulationer gällande fallet Lance.



Franz Ferdinand – Cheating On You

Inga kommentarer: